Introductie in Nose Work

Deze cursus is mogelijk voor honden van alle leeftijden en voor alle rassen. Iedere hond heeft namelijk een neus en kan geur vinden. Natuurlijk zal er verschil zitten in hoe snel een hond iets leert en zul je op basis van leeftijd van je hond moeten bepalen hoe vaak en lang je traint. Het leuke van Nose Work is dat het niet belastend is voor botten en spieren waardoor het door zowel pups, oudere honden, volwassen honden en honden met een beperking prima te doen is.

In deze cursus ga je de basis leggen om je hond te leren zoeken naar een geur. Hij gaat leren dat die geur hem een beloning oplevert en dat hij op een bepaalde manier moet laten zien dat hij de geur heeft gevonden. Dit noemen we dat je hond gaat verwijzen.

In deze cursus ga je starten met een geur die jezelf kiest, zoals tijm, anijs, kruidnagel of vanille.

Je leert door een heel aantal foundation games om de geur die je hond gaat zoeken heel belonend te maken. Je hond zal uiteindelijk niks liever doen dan die geur zoeken omdat hij weet dat dit een super beloning oplevert.

Aan het einde van deze cursus zul je hebben geleerd hoe je hond verwijst, hoe je met de geur omgaat, hoe je een oefening op de juiste wijze op kan zetten voor je hond en heb je een begin gemaakt met zoeken van geur binnen en buiten.
Je ontvangt iedere week de spellen en oefeningen voor de hele week met enkele theorielessen erbij.

Alle spellen zijn voorzien van een duidelijk stappenplan en een video met een voorbeeld. Door te kijken naar hoe een andere hond werkt leer je vaak ook om je eigen hond beter te lezen.

Cursus Content

Bekijk alle lessen

Instructeur

+8 ingeschreven
Niet ingeschreven
€ 75,00

Cursus Includes

  • 7 Weken
  • 31 Lessen

Recensies

0.0
Gemiddelde beoordeling
0 Recensies
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Hoe heb jij onze cursus ervaren?
No Reviews Found!
Show more reviews
Hoe heb jij onze cursus ervaren?